Opened 8 days ago

#1172 new Bug Report

Bug on subraphs

Reported by: frodo.jedi Owned by: dave
Priority: major Component: Ingen
Keywords: Cc:

Description

Hello,
I believe I found a bug in the latest version of ingen and I was wondering you could fix it or instruct me how to proceed.

When I launch a very simple graph having just a subgraph which contains nothing, I get the following error on the notify field:
Ignored port file:///home/myname/data/ingen_graphs/synth.ingen/pippo/notify with duplicate index 0

This is the full output of the command I am using.
/home/myname/data/ingen_graphs> bigc ingen -eg --engine-port=16183 --jack-name=synth /home/myname/data/ingen_graphs/synth.ingen
Loaded configuration /home/myname/.config/ingen/options.ttl
Loading server module
Loading gui module
Listening on unix:///tmp/ingen.master
Listening on TCP port 16183
Xlib: extension "RANDR" missing on display ":1.0".

(ingen:5983): GVFS-RemoteVolumeMonitor?-WARNING : remote volume monitor with dbus name org.gtk.Private.UDisks2VolumeMonitor is not supported
Loading jack module
Connected to default Jack server
Loading file:///home/myname/data/ingen_graphs/synth.ingen/main.ttl from /home/myname/data/ingen_graphs/synth.ingen/main.ttl
Ignored port file:///home/myname/data/ingen_graphs/synth.ingen/pippo/notify with duplicate index 0
Loaded 358 plugins
Activated Jack client `synth'
Ingen initialization done.
Registering client <ingen:/clients/sig>
Put for unknown subject <ingen:/engine>

If I then try to add simply two audio outs inside the graph and save, when I reopen the main graph I get several other errors, including the removal of the audio ports from the subgraph:

/home/myname/data/ingen_graphs> bigc ingen -eg --engine-port=16183 --jack-name=synth /home/myname/data/ingen_graphs/synth.ingen
Loaded configuration /home/myname/.config/ingen/options.ttl
Loading server module
Loading gui module
Listening on unix:///tmp/ingen.master
Listening on TCP port 16183
Xlib: extension "RANDR" missing on display ":1.0".

(ingen:7428): GVFS-RemoteVolumeMonitor?-WARNING : remote volume monitor with dbus name org.gtk.Private.UDisks2VolumeMonitor is not supported
Loading jack module
Connected to default Jack server
Loading file:///home/myname/data/ingen_graphs/synth.ingen/main.ttl from /home/myname/data/ingen_graphs/synth.ingen/main.ttl
Ignored port file:///home/myname/data/ingen_graphs/synth.ingen/pippo/audio_out_2 with duplicate index 0
Ignored port file:///home/myname/data/ingen_graphs/synth.ingen/pippo/control with duplicate index 0
Ignored port file:///home/myname/data/ingen_graphs/synth.ingen/pippo/notify with duplicate index 0
Loaded 358 plugins
Activated Jack client `synth'
Ingen initialization done.
Registering client <ingen:/clients/sig>
Put for unknown subject <ingen:/engine>
Ignoring /pippo/audio_out_1 of unknown type
Ignoring /pippo/audio_out_2 of unknown type

If I then right click on the subgraph's notify, I see that all properties fileds are repeated three times. Unchecking and pressing apply and ok, and the resaving does not change anything.

Notably the problem arises only with subgraphs, without them ingen works perfectly.

I have built ingen over an embedded board with ARMv8, with preemptive rt kernel. A previous version of ingen of several months ago was working perfectly.

I would bne very grateful if you could provide some hints

Thanks in advance

Cheers

Change History (0)

Note: See TracTickets for help on using tickets.